SBS Masku ja SBS Wirmo junioriyhteistyö
6.11.2018 12:12 Uutisointi / Seuran etusivu

Kasitien salibandyseurat yhteistyöhön. A-C junioreissa yhteisjoukkueita jo viime kaudella, tällä kaudella mm. SBS Maskun ja SBS Wirmon C2 -junioreiden yj pelasi itsensä ikäluokan SM-sarjaan ja B-junioreiden yj joukkue 1.divisioonaan. Yhteistyöllä pyritään menestymisen lisäksi pitämään seuran harrastajamäärät korkealla myös vanhemmissa juniori-ikäluokissa.

SBS Wirmo ja SBS Masku solmivat keväällä 2018 kaksivuotisen A-C ikäisten junioritoimintaa koskevan yhteistyösopimuksen. Sopimuksen allekirjoittivat SBS Masku ry:n puheenjohtaja Mika Nikula sekä SBS Wirmon puheenjohtaja Matti Vira.

Sopimuksen päätavoite on pyrkiä takaamaan molempien seurojen junioripelaajille oman tasoinen joukkue, jossa harjoitella ja pelata. Molemmille seuroille on tärkeää mahdollistaa junioreille kaikentasoinen harrastaminen maakunnassa ja näin edesauttaa heidän harrastuksen jatkumista aina aikuisikään asti. Maakunnassa pidetään tärkeänä että mahdollisimman moni harrastaja pysyy lajin parissa ja mahdollisuuksien mukaan myös omassa seurassa. Yhteistyön myötä pelaajat voivat myös kehittyä omassa seurassaan, eivätkä ole pakotettuja lähtemään kauemmaksi etsimään kovempia pelejä tai laadukkaampaa harjoittelua.

Yhteistyöllä taatan vähintään yhden joukkueen olemassaolo jokaisessa ikäluokassa sekä mahdollisuuden tavoitella paikkaa valtakunnallisissa sarjoissa jopa SM-tasolle asti. Dropout-ilmiön takia vanhimmissa ikäluokissa pelaajien määrä ei yksittäisessä seurassa välttämättä mahdollista joukkueen kokoon saamista. Yhdessä saadaan laajempi pohja jokaisessa ikäluokassa. Yhteistyöllä saadaan toimintaa kehitettyä sekä tehdään joukkueet houkuttelevimmiksi uusille pelaajille. Seurat toivottavatkin myös uudet pelaajat tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Jo viime kaudella 2017-2018 yhteisjoukkue SBS Wirmo/SBS Masku on pelannut C1poikien 1-divisioonaa, joten yhteistyöhön ei suinkaan suin päin hypätä. Yhteistyötä kehitetään ja siitä etsitään uusia muotoja ja mahdollisuuksia, joilla junioritoimintaa vahvistetaan edelleen molemmissa seuroissa.


   
Lisää uutisia
SBS Masku ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat